Ben je geïnteresseerd in kippen? Of ben je van plan om kippen te kweken? Dan bevind jij jezelf op de juiste website. Er is hier alles te vinden over kippen, van kweken tot eten.

Om kippen te kweken is er wat kennis over kippen vereist. Gelukkig zijn er tegenwoordig strenge regels waaraan kwekers zich moeten houden. Dit om te garanderen dat alle kippen een goed leven leiden, maar ook om ziektes te voorkomen. Er is de afgelopen tijden veel informatie in de media verschenen over plof kippen. Deze kippen zijn alles behalve gezond.chicken-974841_960_720

Er worden ook tips gegeven over de eisen waar een kippenhok aan moet voldoen. Veel mensen letten niet op de afmeting en de inrichting. Echter, moet er veel aandacht besteed worden aan de attributen, hygiëne en moet het hok zoveel mogelijk de natuur nabootsen. Tijdens het bouwen van het hok, moet er in gedachten gehouden worden dat de kippen een gelukkig leven moeten leiden in het hok.

Verder worden lezers ingelicht over de kippenrassen die er zijn. Ondernemers zijn meer geïnteresseerd in de legkippen, waarvan bekend is dat ze goede eieren leggen. Het meest aantrekkelijk zijn de vleeskippen, die heel groot worden. Voor hobbyisten zijn er de sierkippen. Deze kunnen weer onderverdeeld worden in drie soorten.

Men staat versteld van hoeveel kippen er in Nederland zijn. Alhoewel er de afgelopen jaren minder pluimveebedrijven zijn in Nederland, zijn er ongeveer zes keer zoveel kippen als mensen in Nederland. Dit betekent dat de huidige pluimveebedrijven veel groter zijn dan voorheen. Dit betekent dus een groei in de sector.