Verschillende soorten kippen

Kippen zijn er in een aantal verschillende soorten. Daarbij kunnen ze allemaal een andere functie hebben. Sommige worden door mensen gehouden die veel ruimte hebben, als een soort van huisdier. Kippen zijn overigen niet geschikt om binnen te houden. Dit gebeurt dan ook veelal buiten in een zogenoemd kippenhok. Kippen kunnen qua grootte en uiterlijk ook aardig van elkaar verschillend. De beesten zijn er dan ook in vele rassen. Ze worden vaak voor verschillende doeleinden gehouden. Hieronder kun je lezen welke doeleinden dit precies zijn.

Legkippen

Deze soorten kippen worden vooral gebruikt van het leggen van zoveel mogelijk eieren. Kippen in Nederland staan erom bekend dat ze ontzettend goede, en dus heerlijke, eieren leggen. Sommige rassen hebben de naam dat ze ontzettend goede eieren voortbrengen en dat doen ze dan ook al generaties lang.

Sierkippenhens-580531_960_720

Zoals het woord al een beetje zegt zijn dit kippen die niet gebruikt worden voor eieren of vlees. Dit zijn veelal de kippen die mensen thuis hebben. Voor sommige mensen zijn sierkippen dan ook een echte hobby. Bepaalde rassen zijn er gewild en leveren soms ontzettend veel geld op met de verkoop daarvan. Vaak zien deze kippen er bovendien ontzettend mooi uit.

Vleeskippen

Hier laat de naam voor deze verzameling kippen eveneens al raden waarvoor deze eigenlijk dient. Dit soort kip wordt op een dusdanige manier gefokt dat ze uiteindelijk voor hun vlees gebruikt kunnen worden. Deze worden over het algemeen vrij groot in vergelijking met de eerder genoemde soorten.

Welk type kip het ook betreft, alle hebben wel iets bijzonder. In Nederland zijn kippen op allerlei plaatsen te zien. Omdat veel mensen in het land kippen houden als hobby hebben zal dit altijd wel zo blijven. Nederland is immers een land wat zich prima leent voor vele verschillende kippen om in te leven en op te groeien.