Welke kippenrassen zijn er?

Er zijn talloze kippenrassen. Vaak hebben deze bepaalde kenmerken waardoor ze zichzelf van andere rassen onderscheiden. Over de gehele wereld zijn er zoveel rassen te vinden dat ze bij lange na niet allemaal genoemd kunnen worden. Hier worden nu de bekendste Nederlandse rassen omschreven. Deze zijn vaak weer wereldberoemd vanwege hun kwaliteiten.

Hollandse Krielhens-1107874_960_720

Vrij opvallend is dat de Hollandse Kriel voor zover bekend er in meer dan twintig kleuren is. Deze kip gedijt goed in het klimaat in de lage landen. Ze zijn enorm geliefd onder mensen die kippen als hobby hebben. Doordat de kip een vrij uniek karakter heeft zal dit nog wel even zo blijven. In de tussentijd is het ras dan ook uitgegroeid tot een van de meest voorkomende in Nederland. Reden genoeg dus om eens wat meer te weten te komen over deze unieke soort als je van kippen houdt.

Barnevelder

Dit mag met een gerust hard een van de bekendste kippen van Nederlandse komaf genoemd worden. De Barnevelder dankt zijn naam aan de plaats waar deze origineel vandaan komt. Deze kan het hele jaar door eieren leggen. Meestal hebben zij een bruinige kleur, al zijn ze eveneens in andere kleuren te vinden. Over het algemeen hebben ze een prima formaat, wat niet te groot en niet te klein is.

Hollandse Hoen

Deze kip komt in Nederland zeer veel voor en is in het buitenland bekend onder een andere naam. De Hollandse Hoen kan ook het hele jaar door voor eieren zorgen. Het uiterlijk kan vrij uiteenlopend zijn. Dit vertaald zich vooral in de grote die zich sterk kan verschillen, maar ook qua uiterlijk kunnen de kippen er vrij anders uitzien, ondanks dat ze wel degelijk tot hetzelfde ras behoren. Een belangrijke reden dan deze kip juist hier zoveel voorkomt is dat deze zich zeer prettig voelt in ons klimaat.